Affärsområde Automation

Affärsområde Automation

Smidig vardagsdrift och långsiktiga energibesparingar. Climat80 ser till att ditt styr & reglersystem fungerar bekymmersfritt och energieffektivt.

Välkommen till Automations avdelningen

Du önskar en smidig vardagsdrift med full kontroll och långsiktiga energibesparingar. Vi ser till att din fastighet/industris automationssystem skapar detta och lönar sig.

Din fastighet/industris dagliga drift är i trygga händer hos Climat80. Vi tar hand om projektering, konstruktion, programmering, installation och service av ditt automationssystem. Från idé till färdig anläggning, från PLC/DUC-nivå till Scada övervakning (DHC). Det ska fungera bekymmersfritt och energieffektivt.

Fastigheter står för cirka 20% av Nordens koldioxidutsläpp. Genom att automatisera, uppgradera och digitalisera kan vi tillsammans minska utsläppen.

Entreprenad

Helhetens styrka
Vi arbetar gärna med totalentreprenader där hela vår kompetens kommer väl till pass. Det är särskilt viktigt i större system när värme, ventilation och kyla ska integreras samt samverka. 

Våra favoritlösningar
I totalentreprenader föredrar vi att arbeta med utrustning från Beckhoff (PLC system) samt Bastec (DUC system), samtliga fabrikat vi har stor erfarenhet av. För visualisering använder vi bland annat Webport, Citect, BAS2 och Beijer HMI. 

Vi håller gärna i samordningen med övriga aktörer för bättre totalfunktion/integration, förutom det uppenbara även till exempel belysning, solceller, laddstolpar, batteribankar, avskärmning osv.

Vi utför verksamhetsanpassad utbildning för kundens driftpersonal och fokuserar på helhetslösningar som skapar förbättrad inomhusmiljö och driftsekonomi samt minskad miljöpåverkan. Dessutom utför vi entreprenader och service av system av andra fabrikat om kunden så önskar.

Övriga fabrikat vi arbetar med samt behärskar är till exempel Mitsubishi, SAIA, Siemens (PLC), Delta, Beijer HMI, Proface samt ett antal Codesys baserade system.

Service

Vi hjälper dig att se över dina befintliga styrsystem.

Identifiera svaga punkter som till exempel utgångna produkter som kan slå ut din produktion, vilket ger dig tid att budgetera samt planera för ett utbyte. Tillsammans med övriga avdelningar inom Climat80 Gruppen ser vi till att serva alla dina installationer. Detta genom serviceavtal som skapar en trygghet för din som kund genom:

  • Individuella serviceavtal
  • Korta inställelsetider
  • Stor processkunskap
  • Energi-, klimat- och driftoptimeringstjänster

Kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Kontakt

Vill du ha mer information eller rådgivning kring ditt projekt? Kontakta våra erfarna medarbetare inom automation.