Allt ljus på klimatet

Allt ljus på klimatet

Allt ljus på klimatet

2018 närmar sig sitt slut och det är högt tempo inom hela koncernen; Bulltoftabanan halkar in på solceller, Skajbaren når nya höjder, istiden är över på Malmö Isstadion och av permafrosten som stängde ishallen syns inte ett spår efter all sanering. Midrocs World Trade Center Propellergatan höjer sig över Öresund och i Lund installeras bergvärme parallellt med spårvägens grävningar genom stan. Samtidigt närmar vi oss slutet av renoveringen av vårt huvudkontor i Malmö, vi har flyttat tillbaka, solcellerna på taket är på plats och vi har installerat 11 laddstolpar, i Lund har vi 4 laddstolpar och kan enklare ladda våra bilar med el.

2019 ser vi fram emot vårt 35:e verksamhetsår och under alla dessa år som koncernen växt har också hållbarhet och klimatfrågorna, som egentligen var med oss redan från början, växt sig starka och blivit vår hjärtefråga - att skapa trygghet och stabilitet för kommande generationer. 

Runt hörnet väntar julfriden, men innan dess vill jag passa på att tacka alla våra kunder, medarbetare, leverantörer och samarbetspartners för ett fantastiskt samarbete under 2018 och önska er alla en riktigt god jul och gott nytt år.

Varma julhälsningar,

Mats Mårtensson
Koncernchef

Referenser

334 solpaneler och sänkt CO2 avtryck på VA SYDs reningsverk

VA SYD ansvarar för vatten och avlopp i fem skånska kommuner, bland annat i Malmö och Lund. När... Läs mer