Climat80 Gruppen stöttar Malmö stads skolungdomar med matematik

Climat80 Gruppen stöttar Malmö stads skolungdomar med matematik
Nyhet

Climat80 Gruppen stöttar Malmö stads skolungdomar med matematik

Climat80 Gruppen är ett av många företag som ideellt stöttar skolungdomar i Malmö med matten. Climat80, SEB, Hornbach och SYSAV är exempel på andra företag som är delaktiga i projektet, som fått namnet smartmatte.se.

Med smartmatte.se vill företag och förvaltningar i Malmö kommun visa skolungdomar att matematik är en del av verkligheten. Matematiken som används i den dagliga verksamheten hos Climat80 Gruppen har anpassats efter elever i högstadiet och gymnasiet för att visa att alla yrkesgrupper i samhället använder matematik i sin vardag. 

Syftet med smartmatte.se är att öka intresset för matematik, förbättra samarbetet mellan skola och näringsliv och informera ungdomarna om olika arbetsplatser som finns i kommunen. Peter Möllerberg är energiexpert på Climat80 Gruppen och är en av de som är ute och besöker Malmös skolor och lär ut matematik som används i det dagliga arbetet.

Climat80 tog fram 3 olika konkreta matteuppgifter för att få kunskap om vad matten kan användas till inom vår bransch. Vi besökte även några av Malmö kommuns skolor för att hålla i en del av en lektion.

Läs mer om www.smartmatte.se här

I ARE Sverige ingår Kungälvs Rörläggeri med Inter El och Climat80 Gruppen som omfattar Climat80, Climat80 Entreprenad, Elfast, Klimatkyl, Lunds Värme & Sanitet och Stjernfeldts VVS.

Våra affärsområden är ventilation, vs, el, kyla, automation och fastighetsservice. I nära samarbeten med våra kunder hittar vi de bästa lösningarna, oberoende av om det är frågan om ett kontor, ett köpcentrum, ett hotell, ett sjukhus, en bostadsfastighet eller en industrianläggning.

ARE är ett finskt familjeföretag som har över 100 års erfarenhet inom bygg- och installationsbranschen och erbjuder tjänster under hela fastighetens livscykel. ARE-koncernens högre syfte är att bidra till ett hållbart samhälle genom installationer som utvecklar framtidens hållbara och flexibla fastigheter. Totalt har koncernen 3 300 anställda i Sverige och Finland och en total omsättning på cirka 460 miljoner euro. ARE Group är en del av Conficap-koncernen.

Referenser

334 solpaneler och sänkt CO2 avtryck på VA SYDs reningsverk

VA SYD ansvarar för vatten och avlopp i fem skånska kommuner, bland annat i Malmö och Lund. När... Läs mer