Climat80 AB har slutit avtal med Ronab Automation AB om att förvärva automationsdelen av verksamheten

Climat80 AB har slutit avtal med Ronab Automation AB
På bilden från vänster syns Mats Karlsson på Climat80 AB – Industri, tillträdande Hamza Fakhro och Sonny Persson från Ronab Automation AB tillsammans med Per Platzack från Climat80´s industriavdelning i Lund.

Climat80 AB har slutit avtal med Ronab Automation AB om att förvärva automationsdelen av verksamheten

Industriavdelningen inom Climat80 AB har under många år arbetat nära Ronab Automation AB i flera samverksamprojekt, bland annat för Tetra Pak. Ronab Automations grundare och nuvarande ägare Krister Nyholm går nu i pension och har valt att anförtro framtiden till oss som arbetat länge och nära bolaget. Avtalet blev klart den 9 mars 2022. Vi välkomnar nu två nya medarbetare till Climat80´s industriavdelning i Lund.

– Det är med varm hand och stort förtroende jag lämnar över till Climat80 att förvalta Ronabs goda rykte vidare in i framtiden, säger Krister Nyholm, VD för Ronab Automation AB.

– Genom förvärvet av Ronab Automation tar vi ett helhetsgrepp om automationsaffären mot industrin, vi framtidssäkrar verksamheten och öppnar upp för en helt ny potential, säger Mats Karlsson, Servicechef på Climat80 Industri i Lund

– Inom Are Sverige är det viktigt att vi fortsätter att investera i förvärvade bolag för att stärka våra verksamheter. Genom detta steg stärker vi både befintlig verksamhet och vår kompetens inom automation mot industrin, säger Jonas Granzell, CEO för Are Sverige.

För mer information kontakta:
Are Sverige AB, CEO Jonas Granzell, tel: 0046 70 – 524 74 73, jonas.granzell@are-group.se

I Are Sverige AB ingår Climat80 AB och Kungälvs Rörläggeri AB. Totalt har Are Sverige 700 anställda och omsätter ca 1,3 miljarder svenska kronor. Koncernen är indelad i två övergripande verksamhetsinriktningar, entreprenad och service. Entreprenad avser byggprojekt inom nyproduktion, ombyggnad och renovering. Service omfattar underhåll och teknisk service inom alla våra teknikområden.

Våra teknikområden är projektering, ventilation, värme och sanitet, kyla, el, automation, sanering, energi och fastighetsförvaltning. Vi arbetar nära våra kunder i syfte att hitta de bästa lösningarna, oberoende av om det är frågan om ett kontor, ett köpcentrum, ett hotell, ett sjukhus, en bostadsfastighet eller en industrianläggning.

Are är ett finskt familjeföretag, en trygg och långsiktig fastighetpartner som funnits i över 100 år och erbjuder tjänster under hela fastighetens livscykel, från den initiala byggfasen till renovering, underhåll, service och fastighetsförvaltning. Are Group har totalt 3300 anställda i Sverige och Finland och omsätter ca 5 miljarder svenska kronor. Vi är en del av Conficap-koncernen.

Referenser

Kylsystem hos SydGrönt i Landskrona

Det område som vi arbetat med under decennier är installationer och anläggningar som tar hänsyn... Läs mer