Tips för grönare gräs

4 tips för grönare gräs

Våren är här och trädgårdssäsongen är igång inom fastighetsskötsel och även hemma i våra trädgårdar.

Här kommer några tips att tänka på vad gäller skötsel av gräsmattor:

  • Kratta rent gräsmattan.
  • Klipp gräset regelbundet så att det inte blir för högt. I början av säsongen kan det vara bra att inte klippa för kort, då står sig gräset bättre – det gäller även när det är torrt.
  • Gödning när det regnar förbättrar gräset.
  • Reparera gräsmattan genom att fylla i kala fläckar. När man kantskär kan man använda gräset som tas bort till att reparera och fylla i. Det tar sig snabbare än frösådd.

En etablerad gräsmatta återhämtar sig snabbt och med rätt skötsel blir gräset frodigt och grönt. Det var veckans tips från vår gräsexpert Foppa i Lund.

I ARE Sverige ingår Kungälvs Rörläggeri med Inter El och Climat80 Gruppen som omfattar Climat80, Climat80 Entreprenad, Elfast, Klimatkyl, Lunds Värme & Sanitet och Stjernfeldts VVS.

Våra affärsområden är ventilation, vs, el, kyla, automation och fastighetsservice. I nära samarbeten med våra kunder hittar vi de bästa lösningarna, oberoende av om det är frågan om ett kontor, ett köpcentrum, ett hotell, ett sjukhus, en bostadsfastighet eller en industrianläggning.

ARE är ett finskt familjeföretag som har över 100 års erfarenhet inom bygg- och installationsbranschen och erbjuder tjänster under hela fastighetens livscykel. ARE-koncernens högre syfte är att bidra till ett hållbart samhälle genom installationer som utvecklar framtidens hållbara och flexibla fastigheter. Totalt har koncernen 3 300 anställda i Sverige och Finland och en total omsättning på cirka 460 miljoner euro. ARE Group är en del av Conficap-koncernen.