ventilationstips

4 ventilationstips

En väl underhållen ventilationsanläggning håller längre. Ofta tänker man inte så mycket på ventilationen när den fungerar, men om den inte fungerar kan lukt och fuktproblem märkas, klimatet inne blir sämre och energikostnaderna ökar. Det finns fyra enkla underhållstips som har stor betydelse;

  1. Byt filter regelbundet, en gång per år är vår rekommendation.
  2. Rensa till- och frånluftskanaler, annars blir luftflödet lägre vilket leder till en sämre driftsekonomi.
  3. Se till att rätt temperatur är inställt i reglercentralen, det brukar normalt ligga på 20-21 grader.
  4. Reducera luftflödet när kontor och industrilokaler inte används, det brukar spara energi.

Förutsättningarna för en energieffektiv ventilationsanläggning sätts vid dimensionering av kanalsystem, val av fläktar, av styr- och reglerfunktioner. Det finns mycket man kan göra för att få en energieffektiv ventilationsanläggning och sänka energikostnaderna. Är du intresserad av att veta mer, hör bara av dig.

I ARE Sverige ingår Kungälvs Rörläggeri med Inter El och Climat80 Gruppen som omfattar Climat80, Climat80 Entreprenad, Elfast, Klimatkyl, Lunds Värme & Sanitet och Stjernfeldts VVS.

Våra affärsområden är ventilation, vs, el, kyla, automation och fastighetsservice. I nära samarbeten med våra kunder hittar vi de bästa lösningarna, oberoende av om det är frågan om ett kontor, ett köpcentrum, ett hotell, ett sjukhus, en bostadsfastighet eller en industrianläggning.

ARE är ett finskt familjeföretag som har över 100 års erfarenhet inom bygg- och installationsbranschen och erbjuder tjänster under hela fastighetens livscykel. ARE-koncernens högre syfte är att bidra till ett hållbart samhälle genom installationer som utvecklar framtidens hållbara och flexibla fastigheter. Totalt har koncernen 3 300 anställda i Sverige och Finland och en total omsättning på cirka 460 miljoner euro. ARE Group är en del av Conficap-koncernen.