6 enkla energispartips för hemmet

6 enkla energispartips för hemmet

  • Ställ in rätt temperatur i kyl och frys, +5 grader i kylen och -18 grader i frysen, då får du både bra matförvaring och låg energianvändning.
  • Snålspolande duschmunstycke sparar på varmvattnet. Hur ofta och hur länge du duschar påverkar också energianvändningen.
  • Om du byter ut dina glödlampor mot lågenergilampor kan du spara upp emot 75 procent av den elförbrukning som i dag går åt till belysning. En lågenergilampa har en livslängd på cirka 10 000 timmar jämfört med vanliga glödlampor som bara varar i cirka 1 000 timmar. Använd dimmers och sätt upp lysrör där det ska lysa länge, som ovanför köksbänken eller i garaget. Det sparar el.
  • Tänk på att dolda strömtjuvarna som ”standby-läget” på våra olika apparater slukar ström motsvarande 2 % av landets årliga elförbrukning, eller ca 500 kWh i ett normalhushåll.
  • En annan dold strömslukare är laddarna till alla elektriska apparater och mobiltelefoner. Dra ur kontakten när laddaren inte används.
  • Torka tvätten utomhus på sommaren och välj program med kallt vatten i tvättmaskinen när du kan.

Tänk på att allt bidrar till att spara på vår miljö.

I ARE Sverige ingår Kungälvs Rörläggeri med Inter El och Climat80 Gruppen som omfattar Climat80, Climat80 Entreprenad, Elfast, Klimatkyl, Lunds Värme & Sanitet och Stjernfeldts VVS.

Våra affärsområden är ventilation, vs, el, kyla, automation och fastighetsservice. I nära samarbeten med våra kunder hittar vi de bästa lösningarna, oberoende av om det är frågan om ett kontor, ett köpcentrum, ett hotell, ett sjukhus, en bostadsfastighet eller en industrianläggning.

ARE är ett finskt familjeföretag som har över 100 års erfarenhet inom bygg- och installationsbranschen och erbjuder tjänster under hela fastighetens livscykel. ARE-koncernens högre syfte är att bidra till ett hållbart samhälle genom installationer som utvecklar framtidens hållbara och flexibla fastigheter. Totalt har koncernen 3 300 anställda i Sverige och Finland och en total omsättning på cirka 460 miljoner euro. ARE Group är en del av Conficap-koncernen.