polisskolan i Malmö

Allt ljus på nya polisskolan i Malmö

Visst känner vi alla en stolthet över att vi fått en polisutbildning i Malmö och Wihlborgs lokaler på Östra Varvsgatan imponerar. Malmö universitet tecknade ett tioårigt avtal med Wihlborgs om 9000 kvm i Kranen 2 i Dockan 2018 och driver nu polisutbildningen i de nya lokalerna. Utmärkande är alla de praktiska övningslokalerna som ska förbereda poliseleverna på bästa sätt.

Ombyggnaden av fastigheten har varit intressant, men också utmanande med tanke på att vi hade snäva tidsramar och vi byggde samtidigt som vi ritade. Vår roll i byggprojektet har omfattat alla elinstallationer där vårt dotterbolag El Fastighetsservice Syd AB (Elfast) innehaft el-entreprenaden.

I etapp 1 som löpte från januari fram till invigningen i september 2019, installerade vi all el i lärosalar, som bland annat innehöll träningslokaler, övningslägenheter, en övningspub för polisrazzior och en övningsbutik. Vi installerade brandlarm och filtrering av krutrök till Sveriges modernaste skjutbana som även har återvinning av kulor. Styrinstallationer för ventilation i hela byggnaden ombesörjde Nordomatic AB.

I etapp 2, från september till december 2019, har vi arbetat med bland annat elinstallationer till gym, tentasalar och all ytterbelysning.

Projektet är nu klart för vår del och nu lyser det överallt. Vi vill passa på att önska alla elever stort lycka till!

I ARE Sverige ingår Kungälvs Rörläggeri med Inter El och Climat80 Gruppen som omfattar Climat80, Climat80 Entreprenad, Elfast, Klimatkyl, Lunds Värme & Sanitet och Stjernfeldts VVS.

Våra affärsområden är ventilation, vs, el, kyla, automation och fastighetsservice. I nära samarbeten med våra kunder hittar vi de bästa lösningarna, oberoende av om det är frågan om ett kontor, ett köpcentrum, ett hotell, ett sjukhus, en bostadsfastighet eller en industrianläggning.

ARE är ett finskt familjeföretag som har över 100 års erfarenhet inom bygg- och installationsbranschen och erbjuder tjänster under hela fastighetens livscykel. ARE-koncernens högre syfte är att bidra till ett hållbart samhälle genom installationer som utvecklar framtidens hållbara och flexibla fastigheter. Totalt har koncernen 3 300 anställda i Sverige och Finland och en total omsättning på cirka 460 miljoner euro. ARE Group är en del av Conficap-koncernen.