The stage is set, White – Lunds Stadshall
The stage is set, White – Lunds Stadshall

Climat80 Entreprenads spännande projekt

Catena är ett fastighetsbolag som utvecklar, äger och förvaltar effektiva logistikanläggningar. Under två års tid har vi varit engagerade i Catena Gruppens olika projekt i flera etapper ute på Toftanäs i Malmö. Nu senast gällde byggproduktionen ett multilager på 16 000 kvm, varav 1 500 kvm kontorsyta, där vi tagit hand om alla installationer av ventilation och allt står klart nu vid årsskiftet. 

På Burlöv Center i Arlöv bygger vi nytt till Systembolaget som flyttar inom köpcentret. I den nya lokalen kommer Systembolaget att få en egen ingång direkt från parkeringen. Vår entreprenad gäller ventilationen och ombyggnaden kommer att bli klar i mars 2020. 

Byggföretaget Servicekuben ska flytta sitt kontor till Ågatan i Arlöv och lokalerna ska byggas om i sin helhet. I utformningen av det blivande kontoret har Servicekuben anlitat en arkitekt som utformat innemiljön. Kravet på materialval och installationer skall föra tankarna till industrin och ge ett industriellt uttryck. Förutom ny ventilation ska flera fläktluftkylare installeras och alla kanalinstallationer ska vara synliga, vilket bidrar till att skapa den industriella miljön. 

Det pågår samtidigt projekt till två församlingshem, ett i Landskrona, Frans Suell, och ett i Staffanstorp, till Kyrkoförvaltningen. I Landskrona ändras planlösningen med nya kanaldragningar och don. I Staffanstorp har det blivit dags att byta till helt nya luftaggregat och få en hög luftkvalitet. 

Den omfattande ombyggnaden av Stadshallen i Lund är igång och den nya Stadshallen ska stå klar i december 2021. En ombyggnad med installationer som spänner över flera av våra teknikområden; ventilation, VS, el, kyla och även automation. Ett mycket omfattande och intressant projekt som vi känner oss extra stolta över att vara en del av.

I ARE Sverige ingår Kungälvs Rörläggeri med Inter El och Climat80 Gruppen som omfattar Climat80, Climat80 Entreprenad, Elfast, Klimatkyl, Lunds Värme & Sanitet och Stjernfeldts VVS.

Våra affärsområden är ventilation, vs, el, kyla, automation och fastighetsservice. I nära samarbeten med våra kunder hittar vi de bästa lösningarna, oberoende av om det är frågan om ett kontor, ett köpcentrum, ett hotell, ett sjukhus, en bostadsfastighet eller en industrianläggning.

ARE är ett finskt familjeföretag som har över 100 års erfarenhet inom bygg- och installationsbranschen och erbjuder tjänster under hela fastighetens livscykel. ARE-koncernens högre syfte är att bidra till ett hållbart samhälle genom installationer som utvecklar framtidens hållbara och flexibla fastigheter. Totalt har koncernen 3 300 anställda i Sverige och Finland och en total omsättning på cirka 460 miljoner euro. ARE Group är en del av Conficap-koncernen.