Efter sommarledigheten tillträder Anders Juhl tjänsten som affärsområdeschef för Automation inom Climat80 Gruppen.
Efter sommarledigheten tillträder Anders Juhl tjänsten som affärsområdeschef för Automation inom Climat80 Gruppen.

Climat80 Gruppen stärker upp med ny affärsområdeschef inom Automation

Efter sommarledigheten tillträder Anders Juhl tjänsten som affärsområdeschef för Automation inom Climat80 Gruppen. Anders kommer närmast från rollen som VD/projektchef på Automationsgruppen AB, där han under de senaste åren varit med och byggt upp verksamheten.

Climat80 Gruppen ingår i det finska bolaget ARE Groups svenska verksamhet. I januari omorganiserades verksamheten utifrån sex olika affärsområden, EL, VS, KYLA, Facilty Management, Ventilation och Automation. Nu tillsätts en affärsområdeschef som ska axla området Automation från och efter sommarledigheten 2023.

Anders Juhl har en gedigen erfarenhet inom området automation och har under en längre tid haft ledande roller inom Automationsgruppen. Dessförinnan har Anders även arbetat som kyltekniker, arbetsledare, projektledare och teknisk säljare.

- Vi är stolta och glada över att vi lyckats rekrytera Anders Juhl till oss på Climat80 Gruppen. Jag är övertygad om att han både kommer att bidra till att stärka affärerna och vidareutveckla vårt attraktiva erbjudande till både befintliga och potentiella kunder, säger Emil Silverberg, regionchef för Region Syd.

- C80 gruppen jobbar multidisciplinärt inom områden som intresserar mig. Jag har dessutom arbetat en hel del med flera i personalen under många år och som nu kommer att bli mina kollegor, vilket känns väldigt roligt. Det finns en glädje och en stark samsyn inom C80 gruppen som tilltalar mig. Konceptet som man arbetat fram i C80 Gruppen är jag säker på har framtiden för sig, säger Anders Juhl.

    Som affärsområdeschef kommer Anders att samordna verksamheten inom affärsområde Automation. Rollen som affärsområdeschef innebär också att fortsätta arbetet med att utveckla en väl fungerande avdelning och verksamhet både arbetsmässigt och resultatmässigt.

    I ARE Sverige ingår Kungälvs Rörläggeri med Inter El och Climat80 Gruppen som omfattar Climat80, Climat80 Entreprenad, Elfast, Klimatkyl, Lunds Värme & Sanitet och Stjernfeldts VVS.

    Våra affärsområden är ventilation, vs, el, kyla, automation och fastighetsservice. I nära samarbeten med våra kunder hittar vi de bästa lösningarna, oberoende av om det är frågan om ett kontor, ett köpcentrum, ett hotell, ett sjukhus, en bostadsfastighet eller en industrianläggning.

    ARE är ett finskt familjeföretag som har över 100 års erfarenhet inom bygg- och installationsbranschen och erbjuder tjänster under hela fastighetens livscykel. ARE-koncernens högre syfte är att bidra till ett hållbart samhälle genom installationer som utvecklar framtidens hållbara och flexibla fastigheter. Totalt har koncernen 3 300 anställda i Sverige och Finland och en total omsättning på cirka 460 miljoner euro. ARE Group är en del av Conficap-koncernen.