Funkar solcellerna på vintern?

Funkar solcellerna på vintern?

Molnen ligger täta över Malmö men vår solcellsexpert Martin Fröborg skiner upp vid vår mätare. En vanlig uppfattning är att solceller och solel inte fungerar under årets mörka och kallare period och den tanken grundar sig i att tekniken tidigare begränsat produktionen av el när solen inte aktivt lyser på panelerna. Denna teknik har utvecklats och fortsätter ständigt att utvecklas, så trots att solen lyser med sin frånvaro producerar vi ändå el i vår solcellsanläggning. Med en smart installation och dagens moderna solpaneler kan el produceras även när vi har sämre väder, men bästa perioden är mars till oktober

I ARE Sverige ingår Kungälvs Rörläggeri med Inter El och Climat80 Gruppen som omfattar Climat80, Climat80 Entreprenad, Elfast, Klimatkyl, Lunds Värme & Sanitet och Stjernfeldts VVS.

Våra affärsområden är ventilation, vs, el, kyla, automation och fastighetsservice. I nära samarbeten med våra kunder hittar vi de bästa lösningarna, oberoende av om det är frågan om ett kontor, ett köpcentrum, ett hotell, ett sjukhus, en bostadsfastighet eller en industrianläggning.

ARE är ett finskt familjeföretag som har över 100 års erfarenhet inom bygg- och installationsbranschen och erbjuder tjänster under hela fastighetens livscykel. ARE-koncernens högre syfte är att bidra till ett hållbart samhälle genom installationer som utvecklar framtidens hållbara och flexibla fastigheter. Totalt har koncernen 3 300 anställda i Sverige och Finland och en total omsättning på cirka 460 miljoner euro. ARE Group är en del av Conficap-koncernen.