Jarno Hacklin har utnämnts till vd för Are Group

Jarno Hacklin har utnämnts till vd för Are-koncernen med säte i Finland. Han tillträder sin tjänst senast den 3 mars 2022. Jarno Hacklin har en bred och internationell erfarenhet av installationsbranschen. Han har tidigare varit vd för Caverion i Finland och senast ansvarade han för ledningen av projektverksamheten i Sverige.

Vår styrelseordförande och t f vd i Finland Timo Kohtamäki, tillträdande koncern vd Jarno Hacklins och vår vd för Are Sverige Jonas Granzell har kommenterat utnämningen.

– Jarno Hacklins internationella erfarenhet och mångsidiga kunskap om affären och verksamheten ger honom utmärkta förutsättningar att leda Are och genomföra Ares strategi. Jag tror att vi under hans ledarskap fortsättningsvis kommer att kunna vidareutveckla vår affärs-verksamhet inom både projekt- och service, i Finland och i Sverige. Kärnan i vår strategi är att utveckla vårt erbjudande till våra kunder under hela fastighetens livscykel, berättar styrelseordföranden Timo Kohtamäki.

– För mig är det en ära att få leda Are som har en lång och framgångsrik historia inom installationsbranschen och som har en stadig grund i ett familjeföretags värderingar. Jag tror att mina erfarenheter från Finland och Sverige hjälper till att stärka Ares tillväxt och utveckling på den nordiska marknaden. Jag väntar med iver på att få börja utveckla Ares verksamhet – och hela branschen – tillsammans med Ares experter och kunder, säger Jarno Hacklin.

– Jarno Hacklins erfarenheter från den svenska marknaden och från installationsbranschen kommer att bli värdefull för vår utveckling och för vår fortsatta tillväxtresa i Sverige, säger Jonas Granzell, CEO på Are Sverige AB.

I ARE Sverige ingår Kungälvs Rörläggeri med Inter El och Climat80 Gruppen som omfattar Climat80, Climat80 Entreprenad, Elfast, Klimatkyl, Lunds Värme & Sanitet och Stjernfeldts VVS.

Våra affärsområden är ventilation, vs, el, kyla, automation och fastighetsservice. I nära samarbeten med våra kunder hittar vi de bästa lösningarna, oberoende av om det är frågan om ett kontor, ett köpcentrum, ett hotell, ett sjukhus, en bostadsfastighet eller en industrianläggning.

ARE är ett finskt familjeföretag som har över 100 års erfarenhet inom bygg- och installationsbranschen och erbjuder tjänster under hela fastighetens livscykel. ARE-koncernens högre syfte är att bidra till ett hållbart samhälle genom installationer som utvecklar framtidens hållbara och flexibla fastigheter. Totalt har koncernen 3 300 anställda i Sverige och Finland och en total omsättning på cirka 460 miljoner euro. ARE Group är en del av Conficap-koncernen.