Jimmy Göransson, servicechef och Emil Silverberg, vd på Klimatkyl
Jimmy Göransson, servicechef och Emil Silverberg, vd på Klimatkyl till höger.

Klimatkyl startar ny avdelning i Borås

Den första april startar Klimatkyl upp en ny avdelning i Borås. Utvecklingen är en del i strategin att stärka Klimatkyls position inom kyla.

Klimatkyl i Borås kommer att dela lokal tillsammans med Kungälvs Rörläggeri och Inter El. Med tillgång till flera teknikområden arbetar vi gränsöverskridande mellan alla våra bolag inom Are-Gruppen beroende på vilket behov våra kunder har.

Jimmy Göransson blir servicechef i Borås, han kommer närmast från Kungälvs Rörläggeri där han varit ansvarig för kyla. Emil Silverberg är vd och placerad i Malmö.

Klimatkyl är sedan starten 1987 en trygg och långsiktig partner med gedigen erfarenhet inom kyl- och frysanläggningar - från idé till funktion. En hög kompetens och lång erfarenhet inom industriell och kommersiell kylteknik, tillsammans med en utpräglad serviceanda, har gett Klimatkyl ett mycket gott rykte och en trogen stabil kundkrets. Klimatkyl är idag ett företag i stark tillväxt.

Med kontor i Malmö, Lund, Helsingborg och nu även i Borås, arbetar Klimatkyl med uppdrag som sträcker sig upp till Göteborg. Företaget har idag 40 medarbetare och omsätter över 100 miljoner kronor.

I ARE Sverige ingår Kungälvs Rörläggeri med Inter El och Climat80 Gruppen som omfattar Climat80, Climat80 Entreprenad, Elfast, Klimatkyl, Lunds Värme & Sanitet och Stjernfeldts VVS.

Våra affärsområden är ventilation, vs, el, kyla, automation och fastighetsservice. I nära samarbeten med våra kunder hittar vi de bästa lösningarna, oberoende av om det är frågan om ett kontor, ett köpcentrum, ett hotell, ett sjukhus, en bostadsfastighet eller en industrianläggning.

ARE är ett finskt familjeföretag som har över 100 års erfarenhet inom bygg- och installationsbranschen och erbjuder tjänster under hela fastighetens livscykel. ARE-koncernens högre syfte är att bidra till ett hållbart samhälle genom installationer som utvecklar framtidens hållbara och flexibla fastigheter. Totalt har koncernen 3 300 anställda i Sverige och Finland och en total omsättning på cirka 460 miljoner euro. ARE Group är en del av Conficap-koncernen.