Mechanum växer i en bransch i förändring

Mechanum växer i en bransch i förändring

Mechanum växer i en bransch i förändring

Verkstadsmarknaden i Sverige är sedan några år i en stark omvandling där utvecklingen mot färre och större verkstäder är tydlig. Redan 2002 genomförde EU en lagändring i syfte att skapa större konkurrens och bättre service för bilägarna och det öppnade upp för möjligheten att driva auktoriserad försäljning av bilar och service separat. Teknikinnehållet i bilarna ställer ökade krav på investeringar och större auktoriserade märkesverkstäder och kedjeanknutna verkstäder ökar sina marknadsandelar. Mechanum är en konkurrenskraftig aktör på denna marknad och är en renodlad auktoriserad flermärkesverkstad som utför service, reparationer och garantiarbeten på de ledande bilmärkena i Sverige. Mechanum är auktoriserat för bilmärken motsvarande över 65 procent av den svenska bilpopulationen och den största ägaren är Pegroco Invest. Bolaget har 250 kvalificerade medarbetare och genomför över 55 000 kundbesök per år.

2010 stod anläggningen i Malmö klar och tar idag emot Volvo, Volkswagen, Skoda, Audi, BMW, Ford, Saab och Opel. Anläggningen i Malmö är en fullserviceanläggning som utför service, reparationer, däckbyten och rekonditionering och har en egen plåt- och lackverkstad. Just nu pågår en ombyggnad för att utöka serviceplatserna med 30 % för att kunna ta emot ytterligare ett bilmärke. 

Mechanum har anlitat Climat80 AB för att hålla i ombyggnaden som innebär att anläggningen får ett nytt modernt lagerhanteringssystem i två plan med reservdelslager och utökat antal serviceplatser - en mer rationell verkstad. Climat80 utför rivning, byggarbeten med målning samt all ombyggnad av el, VS och ventilation. Arbetet påbörjades i januari 2019 och beräknas vara klart i slutet av april.

Referenser

Kylsystem hos SydGrönt i Landskrona

Det område som vi arbetat med under decennier är installationer och anläggningar som tar hänsyn... Läs mer