Mia sadlade om till ventilationsmontör

Mia sadlade om till ventilationsmontör

Mia Sköld är ventilationsmontör på Climat80 Entreprenad, allt började med en lärlingsutbildning för 6 år sedan när hon bestämde sig för att sadla om.

 - Att arbeta som ventilationsmontör är varierat. Här är jag ute på ett pågående byggprojekt i Limhamn och lägger ventilationsrör en solig dag. Jag trivs verkligen med att jobba utomhus ute på byggena, fast ibland är man i garage, källare, miljörum och uppe på tak i fläktrum, berättar Mia.

Här i Limhamn ska det bli lägenheter. Det är många olika deadlines som måste hållas så samarbetet på plats är alltid viktigt.

 - Vi blir ett sammansvetsat team, vi jobbar ju alltid med större byggprojekt på Climat80 Entreprenad. För 6 år sedan bestämde jag mig för att sadla om och bli ventilationsmontör och det har jag inte ångrat en dag. Det är inte ett så tungt jobb som man kanske tror. 

Idag kan Mia allt ifrån att granska ritningar och materialval, beräkna materialåtgång, att s k ”stycka en ritning” till att montera allt ute på plats.

I ARE Sverige ingår Kungälvs Rörläggeri med Inter El och Climat80 Gruppen som omfattar Climat80, Climat80 Entreprenad, Elfast, Klimatkyl, Lunds Värme & Sanitet och Stjernfeldts VVS.

Våra affärsområden är ventilation, vs, el, kyla, automation och fastighetsservice. I nära samarbeten med våra kunder hittar vi de bästa lösningarna, oberoende av om det är frågan om ett kontor, ett köpcentrum, ett hotell, ett sjukhus, en bostadsfastighet eller en industrianläggning.

ARE är ett finskt familjeföretag som har över 100 års erfarenhet inom bygg- och installationsbranschen och erbjuder tjänster under hela fastighetens livscykel. ARE-koncernens högre syfte är att bidra till ett hållbart samhälle genom installationer som utvecklar framtidens hållbara och flexibla fastigheter. Totalt har koncernen 3 300 anställda i Sverige och Finland och en total omsättning på cirka 460 miljoner euro. ARE Group är en del av Conficap-koncernen.