Nya hjärnsmarta Prästamosseskolan

Nya hjärnsmarta Prästamosseskolan
Drönarfoto Skurups kommun

Nya hjärnsmarta Prästamosseskolan

Climat80 Entreprenad har på uppdrag av byggföretaget MVB byggt en helt ny 4-9 skola i Skurup, Prästamosseskolan, i ett samverkansprojekt till Skurup Kommunala AB. Den nya skolan är ca 9 700 kvm, rymmer 800 elever och är Skurups kommuns hittills största byggprojekt.

”Den hjärnsmarta skolan” beskriver Skurups kommun som en skola som utvecklar hela människan. Det unika är synsättet, både pedagogiskt och arkitektoniskt, att kombinera inom- och utomhusmiljön så att hela omgivningen blir ett klassrum, där lusten att lära styr istället för byggnadernas gränser och där man tagit fast på att rörelse främjar elevernas skolarbete. Man har därför arbetat mycket med miljöer och inredning som stimulerar till mental och fysisk rörlighet.

Climat80-Gruppens roll i projektet har varit att utforma och installera ventilation och styrning av luftflöden samt kökskyla. Ventilationssystemen är modernt utformade med behovsanpassade luftflöden för elevernas och miljöns skull.

MVB är i dag ett av Sveriges största privatägda byggbolag. Läs mer om projektet på mvbab.se och på Skurup kommuns hemsida skurup.se

Referenser

334 solpaneler och sänkt CO2 avtryck på VA SYDs reningsverk

VA SYD ansvarar för vatten och avlopp i fem skånska kommuner, bland annat i Malmö och Lund. När... Läs mer