Prästamosseskolan
Drönarfoto Skurups kommun

Nya hjärnsmarta Prästamosseskolan

Climat80 Entreprenad har på uppdrag av byggföretaget MVB byggt en helt ny 4-9 skola i Skurup, Prästamosseskolan, i ett samverkansprojekt till Skurup Kommunala AB. Den nya skolan är ca 9 700 kvm, rymmer 800 elever och är Skurups kommuns hittills största byggprojekt.

”Den hjärnsmarta skolan” beskriver Skurups kommun som en skola som utvecklar hela människan. Det unika är synsättet, både pedagogiskt och arkitektoniskt, att kombinera inom- och utomhusmiljön så att hela omgivningen blir ett klassrum, där lusten att lära styr istället för byggnadernas gränser och där man tagit fast på att rörelse främjar elevernas skolarbete. Man har därför arbetat mycket med miljöer och inredning som stimulerar till mental och fysisk rörlighet.

Climat80-Gruppens roll i projektet har varit att utforma och installera ventilation och styrning av luftflöden samt kökskyla. Ventilationssystemen är modernt utformade med behovsanpassade luftflöden för elevernas och miljöns skull.

MVB är i dag ett av Sveriges största privatägda byggbolag. Läs mer om projektet på mvbab.se och på Skurup kommuns hemsida skurup.se

I ARE Sverige ingår Kungälvs Rörläggeri med Inter El och Climat80 Gruppen som omfattar Climat80, Climat80 Entreprenad, Elfast, Klimatkyl, Lunds Värme & Sanitet och Stjernfeldts VVS.

Våra affärsområden är ventilation, vs, el, kyla, automation och fastighetsservice. I nära samarbeten med våra kunder hittar vi de bästa lösningarna, oberoende av om det är frågan om ett kontor, ett köpcentrum, ett hotell, ett sjukhus, en bostadsfastighet eller en industrianläggning.

ARE är ett finskt familjeföretag som har över 100 års erfarenhet inom bygg- och installationsbranschen och erbjuder tjänster under hela fastighetens livscykel. ARE-koncernens högre syfte är att bidra till ett hållbart samhälle genom installationer som utvecklar framtidens hållbara och flexibla fastigheter. Totalt har koncernen 3 300 anställda i Sverige och Finland och en total omsättning på cirka 460 miljoner euro. ARE Group är en del av Conficap-koncernen.