Region Skåne

Region Skånes upphandling resulterade i en förstaplats för flera av Climat80´s bolag

Så kom beskedet vi alla väntat på efter Region Skånes upphandling av det så kallade stora avtalet inom entreprenader. Arbetet med anbudet var intensivt under några månader före årsskiftet. Region Skåne är en viktig kund och avtalsperioden i upphandlingen löper över två år med möjlighet till förlängning med ytterligare ett plus ett år. Avtalet kan därför innebära en löptid fyra år framåt.

Inom Climat80 Gruppen deltog flera bolag. Lunds Värme & Sanitet slutade på förstaplats inom värme och sanitet i Lund. Stjernfeldts VVS kom på förstaplats i Malmö, Helsingborg och Ystad. Inom ventilation och luftbehandling kom Climat80 på förstaplats i Malmö, Lund och Helsingborg och fick en andraplats i Ystad. 

– Vi är självklart nöjda med att vi fått förtroendet. Det är ett viktigt avtal och sjukhusen är en viktig kund för oss - vi är både stolta och glada, säger Thomas Sjöberg, vd på Climat80 AB. 

– På Lundakontoret ser vi fram emot att fortsätta vårt arbete på sjukhuset som är en viktig kund för oss, kommenterar Jan Norén, vd på Lunds Värme & Sanitet.

– Att få vara delaktig i de ombyggnadsuppdrag som gjorts för patienter och personal har varit mycket betydelsefullt. Det har varit stor fokus på att förhindra smittspridning och corona-anpassa verksamheterna under det senaste året. Vi hoppas nu kunna arbeta mer med att förbättra miljöerna inomhus, säger Magnus Rosberg, avdelningschef på Climat80 inom ventilation i Malmö.

I ARE Sverige ingår Kungälvs Rörläggeri med Inter El och Climat80 Gruppen som omfattar Climat80, Climat80 Entreprenad, Elfast, Klimatkyl, Lunds Värme & Sanitet och Stjernfeldts VVS.

Våra affärsområden är ventilation, vs, el, kyla, automation och fastighetsservice. I nära samarbeten med våra kunder hittar vi de bästa lösningarna, oberoende av om det är frågan om ett kontor, ett köpcentrum, ett hotell, ett sjukhus, en bostadsfastighet eller en industrianläggning.

ARE är ett finskt familjeföretag som har över 100 års erfarenhet inom bygg- och installationsbranschen och erbjuder tjänster under hela fastighetens livscykel. ARE-koncernens högre syfte är att bidra till ett hållbart samhälle genom installationer som utvecklar framtidens hållbara och flexibla fastigheter. Totalt har koncernen 3 300 anställda i Sverige och Finland och en total omsättning på cirka 460 miljoner euro. ARE Group är en del av Conficap-koncernen.