Skajbaren når nya höjder

Skajbaren når nya höjder

I oktober startade etapp 2 på Arena Hotel för Parkfast som nu utökar med 100 nya hotellrum från tidigare 295 rum, och ett nytt kontorshus i 5 våningar som byggs till. Etapp 1 stod klart för invigning i mars 2015 och tillbyggnaden av hotelldelen ska stå klar 5:e maj 2019. Vi bygger på ett extra våningsplan, plan 16, och Skajbaren flyttas runt hörnet och kombineras med en konferensdel. I och med att översta våningen blir ett dubbelplan med hög takhöjd har våning 15 tagits bort i numreringen. Det hade kanske varit mer passande att ta bort 13:e våningen, men alla rumsnummer är tryckta på mattorna så den tanken lades ner. Våningarna är pålagda och installationer inom ventilation och VS ska vara klara i februari 2019 då Skajbaren öppnar igen.

- Utmaningen har varit att komprimera och anpassa alla installationerna när vi krymper fläktrum på både bredden och höjden, säger Peter Bergh, projektledare på Climat80 Entreprenad.

I ARE Sverige ingår Kungälvs Rörläggeri med Inter El och Climat80 Gruppen som omfattar Climat80, Climat80 Entreprenad, Elfast, Klimatkyl, Lunds Värme & Sanitet och Stjernfeldts VVS.

Våra affärsområden är ventilation, vs, el, kyla, automation och fastighetsservice. I nära samarbeten med våra kunder hittar vi de bästa lösningarna, oberoende av om det är frågan om ett kontor, ett köpcentrum, ett hotell, ett sjukhus, en bostadsfastighet eller en industrianläggning.

ARE är ett finskt familjeföretag som har över 100 års erfarenhet inom bygg- och installationsbranschen och erbjuder tjänster under hela fastighetens livscykel. ARE-koncernens högre syfte är att bidra till ett hållbart samhälle genom installationer som utvecklar framtidens hållbara och flexibla fastigheter. Totalt har koncernen 3 300 anställda i Sverige och Finland och en total omsättning på cirka 460 miljoner euro. ARE Group är en del av Conficap-koncernen.