Malmö Arena Tower – nytt projekt inom entreprenad

Det har blivit dags att bygga den sista etappen av den s k arenatomten som ligger nära Malmö Arena i Hyllie. Med sina 12 våningar blir den nya byggnaden ungefär i samma höjd som hotellet bredvid, Best Western Malmö Arena Hotel. Den nya fastigheten består vid sidan av höghuset även av en lägre byggnad utmed Arenagatan. 

Grunduppdraget för Climat80 Entreprenad AB är på ca 9000 kvm och omfattar våra teknikområden ventilation, värme och sanitet samt automation. 

Fastighetsägaren är Percy Nilsson och i uppdraget ingår även första hyresgästanpassningen till den internationella Flygledarutbildningen EPN som med sina 400 flygledarelever ska ha sin bas här. I uppdraget ingår också arbeten inne i Malmö Arena.

– Vi har följt och arbetat med de olika etapperna genom åren och är givetvis glada över att få vara med och bygga även denna sista etapp av arenatomten, säger Thomas Sjöberg, vd Climat80 Gruppen. 

– Det är ett intressant uppdrag att få vara med i och projektet kommer att utföras på relativt kort tid, säger Per Johansson, vd för Climat80 Entreprenad. 

Projekteringen startade i april 2020 och projektet ska vara klart i september-oktober 2021.

För mer information:

Per Johansson, vd Climat80 Entreprenad AB, per.johansson@climat80.se